Новини за баскетболната гордост на Банкя – братята Валентино и Лукас Ковачеви

С интерес следим спортните успехи на двама братя от Банкя, отдали се на баскетбола. Снощи в зала „Триадица“ БК „The Throwers“ загуби с резултат 56-70 от БК “Миньор В”, в който жъне успехи Валентино Ковачев от Банкя. Мачът е от първенството ББЛ Запад група В от плейофите, с който отборът се класира на финал.
През този баскетболен сезон Валентино Ковачев е част от баскетболния клуб на „Миньор 2015“. Той играе в три възрастови групи – 16, 17 и 19-годишните. Трупа опит и в ББЛ. Отборът на юношите U19 завоюва титлата на България в Първа дивизия.
А във възрастовата група под 17 години, Валентино и съотборниците му се отличиха с бронзови медали на Държавното първенство, което приключи на 12 май 2024г.
До края на настоящия месец на Валентино предстои Републиканско първенство в неговата възрастова група – U16, където също се очакват призови места.
Брат му – Лукас Ковачев не изостава в кариерата си. Той тренира в същия клуб, но при 15-годишните. През януари 2024г. момчетата до 15 години си извоюваха първо място в Европейската баскетболна лига в група Б и така се наредиха в ТОП 8 на Европа, което им донесе сигурно участие в супер финалите в Букурещ през месец май.
Преди броени дни Лукас се завърна от Букурещ с бронзов медал от Европейската баскетболна лига. Там победиха едни от елитните баскетболни европейски отбори и се наредиха в ТОП 3 на Европа. На него също му предстои Републиканско първенство, в което отборът е фаворит за титлата.
Чудесни те, братя Ковачеви! Вярваме във вашето бъдеще на големи спортисти, момчета!
Снимки: Личен архив и ББЛ

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.