Инициатива за по-отговорно шофиране в памет на Стефчо ще стане ежегодна

Днес в Банкя се състоя първото издание на събитието за пътна безопасност под надслов „Всички заедно за живот“. То бе инициирано от семейството на загиналия при катастрофа Стефан Стефанов и фондацията, която те основаха на името на младежа, останал завинаги на 17 години.
Идеята е събитието да се превърне в ежегодно и да мобилизира усилията на Фондацията, съмишленици, институции, които да стопират тенденцията българите да гинат нелепо по пътищата на Родината ни. И да сбъднат мечтата на Стефан – Банкя да има своя спортна зала.
❤️ А мобилизацията на силите вече е факт. Днес в събитието, подкрепено от район „Банкя“, се включиха сдружение ДНК, в което активни личности са Иван, Андрей, Юриета. Ангажирани със събитието бяха личности като журналистът Румен Бахов, автомобилният състезател Румен Дунев, режисьорът и актьор Алекс Алексиев, олимпийската шампионка Ивет Горанова, Симеон Колев водещ от БГ радио, поп изпълнителят Графа, Асоциацията за квалификация на българските автомобилисти, доброволци от БЧК, ДВГ “Палави ноти“, Спортен клуб „Звездите на Банкя“, близки на хора, загинали при пътни инциденти.
Първи на сцената, поканени от водещата Моника, излязоха семейството на Стефан – Красимира, Костадин, Михаела и техни роднини. Те получиха аплодисменти за сърцатата идея да продължат да сбъдват мечтите на напусналия ни младеж, който живее чрез любовта, излъчваща се към него и да направят така, че да бъдат предотвратени други подобни случаи.
Своята съпричастност към проблемите, поставени на провежданото събитие, изразиха общинският съветник Анна Стойкова, кметът на Банкя Рангел Марков, отец Сава –свещенослужител в храма в Бухово. На сцената бе и друг общински съветник от Банкя, ангажиран с каузата – Румен Александров.
Активностите, обезпечени от много младежи – доброволци, през деня бяха много и разнообразни: в креативната зона деца благотворително рисуваха и редиха пъзели, проведоха се състезания с ролери, тротинетки и велосипеди, демонстрираше се даване на първа помощ, Моника взе вълнуващи интервюта от гостите на събитието.
И кулминацията бе шофиране в парк „Кестените“ с очила, симулиращи кормуване след употреба на алкохол – цел превенция и възпитаване на отговорно отношение. За това апелираха и надписите по тениските, хит на деня – „Яко е да си отговорен“.
Равносметката след края на събитието, увенчано с изпълнения на любимеца на публиката Графа, бе събрани от дарения 6000 лв. за сбъдване мечтата на Стефчо.
Ако желаете да дарите средства за дейността на фондация „Стефан Стефанов“, както и да подпомогне спортното развитие на деца и младежи, включително и на тези в неравностойно положение –
Дарителска сметка:
IBAN: BG09DEMI92401000325506
BIC: DEMIBGSF
Валута: BGN (български лев)
Банка: Търговска Банка Д АД
Получател: Фондация Стефан Стефанов – ПМС

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.