БАНКЯ ОТБЕЛЯЗВА 24 МАЙ С ШЕСТВИЕ И ПРАЗНИЧНА ЦЕРЕМОНИЯ

За трета поредна година район „Банкя“ ще отбележи Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност съвместно с образователните институции ив града.
На 24 май деца, учители, родители и жители ще проведат превърналото се в традиция шествие по улица „Св. св. Кирил и Методий“. На церемонията в парк „Ротонда“ от кмета на района ще бъдат отличени „Учител на годината“, „Ученик на годината“ (от съответните учебни заведения), както и ще се връчат наградите „Вдъхновител на Банкя“. Отличилите се в конкурсите за есе и рисунка ще получат своите призове на сцената, а също така ще бъде почетена и дейността на библиотекарите в града.
Церемонията ще бъде съпътствана от културна програма с участието на Вокална група „Диамантчетата на Банкя“, група за чирлидинг „Звездите на Банкя“, фолклорни изпълнения и рецитали.
В центъра на Банкя ще намерите и голяма шатра, в която през целия ден ще се провежда „Буквариум“ – сетивно представление за децата от 2 до 6 години с участието на актрисата Маргарита Костова. Във вълшебната страна на Буквария децата ще имат възможността да се запознаят с различните букви чрез средствата на театъра, игрите и песните.
По инициатива на БДЖ, до Банкя ще пътува и ретро влак по два пъти дневно както на 24, така и на 25 и 26 май.
Междувременно село Иваняне ще посреща своя празник с концерт на БГ Дутът, Оркестър на Емир Костурица и целодневна програма в центъра на селото от 10:00 до 22:00 ч.
Събитията са част от Календара с културните събития на Столична община за 2024 г.
РАЗПИСАНИЕ НА ДЕЙНОСТИТЕ В БАНКЯ
Начало на празничното шествие: 10:00 ч.
Сборен пункт: двор на 78. СУ „Христо Смирненски“
Концерт и церемония: 10:30 – 12:00, сцена в парк „Ротонда“
„Буквариум“: от 11:00 до залез, шатра в центъра на Банкя

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.