БАНКЯ С АТРАКТИВНА ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ НА ДЕТЕТО

По повод Международния ден на детето Столична община – район „Банкя“ кани децата на пъстра целодневна програма в парк „Ротонда“ на 1 юни, събота!
☀️В 10:30 ч. празникът ще започне с участието на младите таланти от Highlight Singing Academy. Между 11:00 и 14:00 ч. аниматори ще забавляват малчуганите с игри, фокуси и арт работилница. С атрактивен реквизит и костюми, аниматорите ще организират състезателни игри, танци, театрални сценки, ще се изработват пейзажи в чашки с пясък, гипсови фигурки, рисунки с макарони, Pixel Art и др. Всяко направено произведение остава за спомен на децата от събитието. Ще има фокуси и фигури с балони.
За първи път ще разположим 360-градусова видео платформа с тематичен дизайн, на която децата ще се снимат – разбира се, под надзора на асистент.
От 10:30 ч. нататък най-ранобудните сръчковци ще могат да се включат в изработването на „Гирлянд на детството“ – една инициатива на градската библиотека към Читалище „Отец Паисий“ – Банкя.
Около 12:00 ч. при Часовниковата кула ще влезе пожарен автомобил, на който малчуганите ще могат да се качат и да разгледат отблизо оборудването му. Гостуването на пожарникарите винаги е вълнуващо и за самите тях, а за децата е несравнима радост.
От 13:30 до 15:00 ч. в парк „Ротонда“ ще се проведат спортни игри и демонстрации с Антон Бранков.
В 16:00 ч. ще гостува youtube сензацията KRISKATA. Тази фен среща ще бъде особено вълнуваща за по-големите деца и тийнейджърите. Криската обявява конкурс за рисунка, в който десетте най-добри картини ще бъдат наградени лично от него и екипа на HACK Drinks. Младите художници могат да донесат творбите си още сутринта – след 11:00 ч., а следобед ще бъдат отличени лауреатите. Категориите са три: „Любим герой (от книга или игра)“, „Най-забавното място“ и „Любим спорт“. Не забравяйте да напишете името си на гърба на рисунката, както и телефон за връзка.
И накрая, но не на последно място, с радост ви съобщаваме, че БДЖ организира пътуване от Централна гара – София до гара Банкя с ретро влак. Празничният влак ще бъде съставен от парен локомотив, пет седящи вагона за пътуващите и два от вагоните на царската композиция на Цар Борис III „Корона Експрес“. Царските вагони, включително и личният вагон на царя, ще могат да бъдат разгледани от всички малки и големи любители на влаковете по време на престоя на ретро композицията в гарата на Банкя. Влакът тръгва от София в 9:55 и пристига в Банкя в 10:25. Обратно към София композицията потегля в 15:55.
Събитието е част от Календара с културните събития на Столична община за 2024 г.

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.