Премиера на детски хорове в храм „Свети Кирик и Юлита“ в Банкя

За хората, които вчера бяха на Божествената Света Литургия в местния храм „Свети Кирик и Юлита“, службата премина по един по-различен и много вълнуващ начин.
За първи път в храма с отец Василий участваха в Литургия деца от православен хор „Свети Серафим Софийски“ с диригент г-жа Анелия Кочева.
‍‍‍И това вълнение не бе единственото. След празничната служба присъстващите се насладиха и на изпълненията на децата от хора за православни песнопения „Свети Кирик“ от Банкя.
☀️Сформиран преди броени месеци, хорът със същия диригент, е сбъдната мечта на г-жа Пенка Петева – преподавател по религия в 78. СУ „Христо Смирненски“, която също присъства в храма.
Свидетели станахме на началото на една приемственост между женския хор с диригент Василка Кръстева, която вече 50 години вярно служи на храма, и младите гласове, които успешно усвояват тънкостите на православното пеене.
С благодарствени думи от страна на отец Василий към Анелия Кочева и Пенка Петева завърши събитието, увенчано с общо изпълнение на „Многая лета“, към което се присъединиха и черкуващите се в храма миряни.

Другите новини…

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.