В Деня на околната среда в Банкя изникна втора Гора на славата

Още една Гора на славата ще израства в Банкя. За втора поредна година Голден Феми Филм Фестивал и директорът Ефемия Фард инициираха засаждането ѝ на ул. „Какач“ в село Иваняне, по протежение на корекцията на река Иванянска.
Тази Гора на славата може да бъде наречена спокойно и Гора на приятелството, защото в нея се включиха освен домакините и Техни Превъзходителства посланиците на Мароко и Монголия, г-жа Закия Ел Мидауи и г-жа Лхагвасурен Саянаа, както и директорите на Италианския културен институт г-жа Мария Маца и на Испанския културен институт „Сервантес“ г-жа Мария Сантос.
Ели и чинари ще растат в тази гора, в чието засаждане от страна на Банкя се включиха кметът и заместник-кметът Рангел Марков и д-р Александра Александрова, общинският съветник Анна Стойкова, кметът на село Иваняне Албена Иванова, Пламен Симеонов бившият зам.-кмет на Банкя.
❤️С много настроение се проведе инициативата, в края на която на международните участници бяха връчени поздравителни адреси от името на кмета, завършващи с думите:
✍️ „Щастлив съм, че личност като Вас прегръща една зелена идея, в резултат на което ще се озонира не само въздухът в нашия курорт, но и духовната атмосфера между нашите два народа. Тази гора ще е знак за топлите ни чувства едни към други и символ на близостта ни.
Включването Ви в тази инициатива, физическите усилия, която тя изисква, ни говорят за Вашето смирение и близост до земята и изконните ценности на човечеството.
А истински смирени са само великите хора, които, вярвам, са маята на всеки един народ!“
Около 75% от насажденията от миналогодишната Гора на славата в Банкя са се прихванали. В Деня на околната среда зеленият фонд на Банкя бе попълнен с дървета, които след време ще допринасят въздухът на Банкя да пази своята уникалност.

Другите новини…

Честит празник, Градоман!

Честит празник, Градоман!

На празника Петдесетница от незапомнени времена е бил съборът на Градоман, квартал на Банкя. След години прекъсване...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.