Честит празник, Градоман!

На празника Петдесетница от незапомнени времена е бил съборът на Градоман, квартал на Банкя. След години прекъсване инициативни местни жители го възобновиха и в момента на площада пред магазина съборът е в разгара си. Жителите на Градоман и гости на квартала са на общи трапези, озвучавани от Ди Джей Марти и въпреки високите температури, мераклии да се разкършат на хорото на мегдана не липсват.
Сред празнуващите е и кавалджията Кръстьо Димов от оркестъра на БНР със съпругата си Елина, за които трябва да отделим повече място, защото това е човекът, който, воден от стремежа си всичко около него да е красиво, преобрази със собствени сили и средства площада, накъдето е и гледката от неговия дом. Той засади цветя и плодни дървета и храсти, боядиса и монтира импровизирани кашпи с цветя.
Виктория Николова-Нейкова и съпругът ѝ от магазина също допринесоха площадът на Градоман да се разхубави, а това ще продължи и със смяната на мулча на фитнес площадката с ударопоглъщаща, нещо с което се е ангажирал кметът на Банкя и вече е подал искане към Столична община за финансиране.
Рангел Марков, след като сподели с хората усещането си, че атмосферата на събитието е изключително приповдигната и празнична, припомни, че съборът първоначално се е провеждал на ливадите, но след като е отворен магазинът, благодарение на инициативната Вики, той вече се премества в центъра на Градоман, където идват и много повече хора.
Преди това кметът посети улиците, на които се работи по водния цикъл. На две от тях вече е положен първият слой асфалт. Улица „Огражден“ е на най-незавършен етап – на чакъл, но и там се работи в момента.
Рангел Марков покани няколко жители от Градоман да присъстват във вторник на оперативката, за да споделят свои казуси със строителите от водния цикъл. Догодина, след като той приключи, вероятно ще има повод за още повече радост на този ден, но и тази година не е за пропускане, защото там вече ручи гайдата на Николай от „Седянка Българка“ и вероятно най-хубавото предстои.
❤️Заповядайте!
     

Другите новини…

Лятно кино в Банкя

Лятно кино в Банкя

„ЛЯТНО КИНО В БАНКЯ“ 2024 Парк „Ротонда“, всяка събота, 21:00 Организатори: „7 Оушънс.БГ“ ООД в партньорство със...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.