Дипломанти от НХА се представиха в Арт център Банкя

На 25 юни 2024 г. в Арт център Банкя бе открита изложбата на дипломираните от специалностите „Живопис“, „Графика“, „Плакат и визуална комуникация“, „Дизайн за детската среда“, „Индустриален дизайн“ към НХА.
На откриването на изложбата до проф. Георги Янков, ректор на НХА и Мирослава Стоянова, директор на Арт център Банкя, бе и д-р Александра Александрова, зам.-кмет на район „Банкя“, която поднесе поздравителен адрес от името на Рангел Марков, кмет на града. Той бе адресиран до дипломантите и в част от него се казва:
✍️„Бъдете здрави, удовлетворени от избрания от вас път, провокирайте ни с красиви провокации, разкривайте вашите творчески светове по един начин, който да издига на ново ниво нашите усещания и представи за изкуството в сферите, които са ви близки.
И нека близостта с Банкя да ви вдъхновява и зарежда с творчески идеи. Тя е вдъхновение за хора с вашата сетивност, а може да се превърне и в откровение.“
Експозицията можете да посетите до 5 юли 2024 г. Изложбата е част от проект „Изложби на дипломираните от НХА – Випуск 2024“ София и се реализира с финансовата подкрепа на Програма „Култура“ на Столична община за 2024 година.
                 

Другите новини…

Лятно кино в Банкя

Лятно кино в Банкя

„ЛЯТНО КИНО В БАНКЯ“ 2024 Парк „Ротонда“, всяка събота, 21:00 Организатори: „7 Оушънс.БГ“ ООД в партньорство със...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.