Стара Загора се радва на наградата на кмета на Банкя от музикалния фестивал „Вярвай, искай, можеш“

Вчера завърши Десетото юбилейно издание на фестивала „Вярвай, искай, можеш“ под патронажа на кмета на Банкя Рангел Марков. Наградата на кмета замина за Стара Загора, спечелена от Йоана Ташева. Гранд прикс фестивал завоюва Мария Гърнева от София. Гранд прикс джуниър бе присъдена на Ема Рафаилова от София. Седем участници бяха отличени с голяма награда в различни категории. Наградата на „Зорница“ е за Андрей Видев от Горна Оряховица.
150 музикални таланта на България за три дни си дадоха среща в Банкя и атмосферата бе повече от великолепна. За това допринесе и водещият Наско от БГ радио, с емоционален и точен коментар за всяка ситуация на сцената и извън нея.
Публиката и журито – Розмари Драгнева от БНТ, Мая Райкова от БНР, певицата Тони, ние, като подкрепящи организацията на Център за изкуство „Зорница“, останахме удивени от факта колко талантливи пеещи деца има в България.
И това по думите на кмета Рангел Марков е една от причините, независимо от трудностите, свързани с организацията на такова мащабно събитие, е да продължаваме да мислим и за следващи издания на фестивала. На един такъв музикален форум талантът получава излаз, утвърждава се, радва и увлича.
Димитър и Христо, Вал, израснала на сцената на фестивала, и Кристина Енчева бяха част от програмата на фестивала, чиято мисия бе популяризиране на българската музика.
И още нещо. Вярваме, че между младите изпълнители са се породили много приятелски контакти, които завинаги ще ги свързват и с нашия град, обогатен вече със 150 музикални посланици в цялата страна.
На добър час, мили изпълнители от фестивала „Вярвай, искай, можеш“!

Другите новини…

Лятно кино в Банкя

Лятно кино в Банкя

„ЛЯТНО КИНО В БАНКЯ“ 2024 Парк „Ротонда“, всяка събота, 21:00 Организатори: „7 Оушънс.БГ“ ООД в партньорство със...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.