ЗАПОЧВА КООП БАНКЯ 2024

За четвърта поредна година от 4 до 7 юли 2024 г. ще се проведе станалият вече традиционен за град Банкя фестивал за хора с увреждания под надслов „КООП БАНКЯ 2024 на НС на ТПК за хора с увреждания“. Основната цел е създаване на благоприятна среда за изява на хората с увреждания и активното им включване в обществени прояви.
✅Събитието е подкрепено от кооперации и предприятия, в които работят хора с увреждания – ТПКИ „Родина – Варна“, КТ „Черноморка“ – Бургас, „Дибико“ ЕООД – София, ТПКИ „Мир“ – Трявна, ТПКИ „Първи май“ – Смолян, ТПКИ „Петър Мирчев“ – Кърджали, ПКИ „Царевец“ – В. Търново и ТПКИ „Иглика“ – Шумен. Във фестивала ще вземат участие и партньорски организации – Българска асоциация за невромускулни заболявания, Асоциация на родителите на деца с епилепсия, Център за психологически изследвания.
✅Шатрите със стоки, изработени от хора с увреждания, ще бъдат разположени на Пешеходната зона в центъра на град Банкя. В Националния профилактично-възстановителен център „Жеравна“ ще се проведе кръгла маса на тема „Перспективи на партньорските отношения на НС на ТПК с висши училища в Република България“. С участието на хора с увреждания ще се проведат ролеви игри и тренинг за работа в екип, озеленяване на терен в НПВЦ „Жеравна“, а на сцената в парк „Ротонда“, ще можете да се насладите на разнообразна фестивална програма.
✅Посетителите на „КООП БАНКЯ 2024 на НС на ТПК за хора с увреждания“ ще могат да подкрепят хората с увреждания, закупувайки разнообразни качествени облекла и сувенири, произведени с внимание и любов от тях.
Очакваме Ви да се забавляваме заедно и да подкрепим хората с увреждания!
❗️ Програмата по дни включва:
4 юли, четвъртък, 11:00 часа – официално откриване със специалното участие на Недялко Недялков – кавал и Петър Миланов.
От 4 до 7 юли – изложение на артикули от ТПК от цялата страна на Пешеходната зона.
6 юли, събота, 11:00 часа – детска музикална програма с участието на школа „Есенс“, изпълнения на деца от ВС „Даймънт“. От 18 :00 часа концерт на БГ ДУЕТЪТ и ОГНЕНО ШОУ на театрално студио „Смехурко“ ще бележат вечерта.
В неделя, 7 юли, от 10:00 до 12:00 е предвидена богата фолклорна програма – хумор, песни и танци с участието на местни и гостуващи самодейни състави.
❤️Заповядайте!

Другите новини…

Лятно кино в Банкя

Лятно кино в Банкя

„ЛЯТНО КИНО В БАНКЯ“ 2024 Парк „Ротонда“, всяка събота, 21:00 Организатори: „7 Оушънс.БГ“ ООД в партньорство със...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.