Открит е КООП БАНКЯ 2024

Днес в парк „Ротонда“ кметът на Банкя Рангел Марков и председателят на НС на ТПК доц. Владислав Лазаров дадоха старт на КООП БАНКЯ 2024 – Четвърти фестивал за хората с увреждания с финансовата подкрепа на Агенцията за хора с увреждания.
☝️ Своето обръщение кметът на Банкя завърши с думите:“ Постарали сме се да подготвим богата и разнообразна културна програма за Фестивала. Нека сътворим добри спомени за хората от трудово-производителните кооперации. Нека поемат към своите домове одухотворени от празника в Банкя. За нея да мислят като за място, от което извира здраве, радост и живот!“
Събитието бе уважено от заместник-министъра на образованието Таня Михайлова, заместник-кмета на Столична община Надежда Бачева, много други представители на държавната и местната власт и различни комисии. В изказванията си те заявиха своята подкрепа за Фестивала и за солидарната и социалната икономика, която всъщност развиват трудово-производителните кооперации в България.
Официалното откриване КООП БАНКЯ 2024 стартира по един много силен начин днес – със световно известния кавал на Недялко Недялков и китарата на Петър Миланов от оркестъра на БНР и завърши с откриване в НПВЦ „Жеравна“ на паметна плоча, увековечаваща 105-та годишнина от основаването на ТПК в България. Честта да я открият бе на доц. Лазаров и на бившия председател на НС на ТПК, отдал 53 години на каузата – Божидар Станчев.
Четири поредни дни в Банкя на Пешеходната зона до Часовниковата кула ще има изложение на продукция, произведена от членовете на кооперации от цялата страна. В събота и неделя район „Банкя“ ще се постарае да привлече още повече посетители в града чрез богата културна програма за деца и възрастни.
✅Ще ви припомним програмата:
От 4 до 7 юли – изложение на артикули от ТПК от цялата страна на Пешеходната зона.
6 юли, събота, 11:00 часа – детска музикална програма с участието на школа „Есенс“, изпълнения на деца от ВС „Даймънт“. От 18 :00 часа концерт на БГ ДУЕТЪТ и ОГНЕНО ШОУ на театрално студио „Смехурко“ ще бележат вечерта.
В неделя, 7 юли, от 10:00 до 12:00 е предвидена богата фолклорна програма – хумор, песни и танци с участието на местни и гостуващи самодейни състави.
Заповядайте и се отбийте и на щандовете с продукцията на хората от кооперациите, която е идеалното съчетание от умерени цени и високо българско качество.
Убедете се сами!

Другите новини…

Лятно кино в Банкя

Лятно кино в Банкя

„ЛЯТНО КИНО В БАНКЯ“ 2024 Парк „Ротонда“, всяка събота, 21:00 Организатори: „7 Оушънс.БГ“ ООД в партньорство със...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.