ГОРЕШЛЯЦИ 2024 – 55 ГОДИНИ ОТ ОБЯВЯВАНЕТО НА БАНКЯ ЗА ГРАД

В годината, в която се навършват 55 години от обявяването на Банкя за град, за традиционните празници Горешляци – на минералната вода, здравето и дълголетието, е подготвена разнообразна програма, която ще вдигне градуса на настроението в курортния град.
Тя ще започне на 12 юли, петък, с „Неведение“ – моноспектакъл на Албена Ставрева. Постановката е подарък от Народния театър „Иван Вазов“ по повод 120-ата годишнина на театъра, който за първи път гостува в Банкя. Спектакълът ще бъде предшестван от рецитал на джаз певицата Русана Христова от Банкя.
Съботният предиобед, 13 юли, е посветен на децата с куклено представление на театър „Сириус“, програма на школа „Essence“, спортни танци, аниматори.
Вечерта в парк „Ротонда – концерт на Джаз формация „София“ и Highlight Singing Academy и мюзикъл на Детска вокална група „Бон-Бон“ „Вълшебната корона“.
На 14 юли, неделя, от 11:00 до 13:30 часа е традиционният пленер на художниците, а по същото време на новата сцена в парк „Кестените“ ще звучи арфата на Дария Ангеловска в Арт релакс концерт.
ХV авто ретро парад с БАК Ретро ще привлече любителите на ретро возила в парка на Банкя, където от 17:30 ще свири филмова музика Софийският духов оркестър. Ще слушаме музика от 60-те години. От 19:00 часа в парк „Ротонда“ – „Фолклор край водата“ със специалното участие на голямата Гуна Иванова и местни и гостуващи състави – ТК „Пъстра китка“, ТК „Пендари“, ТК „Имане“, Фолклорна формация към читалище „Отец Паисий“ – Банкя, Танцов ансамбъл „Владайска младост“, Танцов състав „Чепинци“ и Седянка Българка.
⛪️Кулминацията ще бъде на 15 юли, понеделник, когато е Литургията по повод храмовия празник на храм „Свети Кирик и Юлита“, след която ще има водосвет и освещаване даровете на трапезата.
А от 19:30 в парк „Ротонда“ ще се изявят талантливите и гласовити Елица Узунова, Мария Сантева, Матей Бешенджиев от Център за изкуство „Зорница“.
Вечерта ще завърши с концерт на поп сензацията DARA.
❗️Събитието е част от Календара с културните събития на Столична община за 2024 г.
Заповядайте!

Другите новини…

Лятно кино в Банкя

Лятно кино в Банкя

„ЛЯТНО КИНО В БАНКЯ“ 2024 Парк „Ротонда“, всяка събота, 21:00 Организатори: „7 Оушънс.БГ“ ООД в партньорство със...

СВЪРЖИ СЕ С НАС

02-997-7163

Адрес: ул. "Цар Симеон" 1, гр. Банкя 1320

Понеделник-петък: 08:30-12:30, 13:00-17:00 ч.

Банкя

Oчарование, атмосфера и щастливата среда.