Избори за общински съветници и кметове 27.10.2019 г.
Полезно за изборите

             Уважаеми съграждани,
             на 27 октомври 2019 година  предстоят избори за общински съветници и кметове.
             В изборния ден жителите на район „Банкя”, имащи право на глас,  ще гласуват с три бюлетини – за кмет на София, кмет на район „Банкя” и за общински съветници. Жителите на село Иваняне ще гласуват с четири бюлетини, като четвъртата е  за кмет на кметството.
              Имената на кандидатите за кметове и листите за общински съветници са изнесени на табла пред изборните помещения, откъдето можете да се информирате за номера на бюлетината  на  предпочитания от Вас кандидат.
          В изборното помещение подавате личната си карта на член от комисията. Той проверява дали данните съвпадат с тези от избирателния списък и вписва ЕГН и номера на личната Ви карта в списъка. Друг член от комисията откъсва от кочана три бюлетини за избор на кмет на град София, район „Банкя” и общински съветници и четвърта, ако сте гласоподавател от село Иваняне, за кмет на селото. Поставя печат на гърба им и Ви ги подава. В кабината за гласуване нанасяте с химикал със син цвят знак Х или V в избраното от Вас квадратче в дадените ви бюлетини за кметове на град София, район „Банкя” и село Иваняне/ако сте гласоподавател от селото/.
            В бюлетината за общински  съветници отбелязвате в квадратчето пред избраната от Вас партия, коалиция, местна коалиция или независим кандидат. Ако имате свое предпочитание за избор на общински съветник, и желаете да ползвате правото си на преференция, запознайте се предварително от таблото с поредния номер на предпочитания от Вас общински съветник и го отбележете с Х  или V в кръгчето за преференции. В него номерът на мястото на кандидата се предхожда от цифрата 1 и представлява трицифрено число.
       Ако не желаете да подкрепите кандидат на никоя партия, коалиция или независим кандидат, можете да поставите знак Х или V в квадратчето пред „не подкрепям никого”.
       Сгънете бюлетините така, че да не се вижда как сте гласували. Излезте от кабината, подайте ги на член на комисията, задължително да положи втори печат на гърба им и да откъсне отрязъците. Пуснете бюлетините в прозрачните кутии, определени за всеки един отделен избор. Подпишете се в списъка. Вземете личната си карта.
          Ако никой от кандидатите за кмет не бъде избран на 27 октомври 2019 година, ще се проведе втори тур/балотаж/ на 3 ноември 2019 година.
          Вашият глас е важен за бъдещето на град София, район „Банкя” и село Иваняне.
         


Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.