Новини
Дъждът нанесе щети и в Банкя

          Тези дни вследствие обилните валежи и снеготопенето  в районната администрация се получиха множество сигнали за проблеми,  свързани с необичайното за сезона дъждовно време.
           Реагираме на сигналите и ви информираме за следното:
Два тръбни моста на ул. „Липа” и ул. „Тутракан” бяха почистени от клони и затлачване на 9 януари. В момента те отново се почистват след повторното им затлачване.
           От придошлите води поддаде и в момента е неизползваем мостът на ул. „Блян”. Предстои изграждане на нов мост. Незабавно стартирахме необходимите процедури, като се надяваме за няколко месеца да бъдат завършени и да бъде изграден нов мост, спестяващ неудобството на жителите на Банкя без друга алтернатива за транспортно преминаване, а само пешеходно чрез връзка с ул. „Стефан Стамболов”. 
           Също на ул. „Блян” се появи проблем с паднало дърво, по случая с което се е заела местната пожарна. Появиха се и други аварийни ситуации с паднали дървета, на които реагира Звеното по поддържка на зелената система.
           Ситуацията с язовир „Иваняне” е под контрол. Там е създадена необходимата организация от собственика му и язовирът, който е под непрекъснато наблюдение, се изпуска контролирано 540 л/мин.
           Според силите и възможностите си се борим с възникналите проблеми и молим за вашето разбиране.
           При аварийни ситуации, моля, сигнализирайте на дежурния по район на телефон: 029977028.

Мостът на ул. "Блян"


Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.