Новини
Малки и големи боядисваха 1000 яйца на Велика събота в Банкя

          Отшумяха Великденските празници, но все още сме в Светлата седмица. Мил спомен остана Голямото боядисване на яйца в парк „Кестените”, където се събраха десетки малчугани  и с чевръстите си пръстчета, дишайки упоителния въздух на парка,  украсиха 1000 яйца, дарени от фирма „Стефани – В.В.” ЕООД.
           Бизнесът в града и този път показа, че е на ниво и се включи в подготовката, като в заведенията „Белвю”, „Чучулига”, „Брезите”, „При Димата”, „Кестените” и „Мартини” всички тези 1000 яйца бяха грижливо сварени, за да са готови за забавата на децата на Велика събота. 
             Но какво би било без участието на жените от Седянка Българка, облечени в автентични носии, те създаваха неповторимо настроение сред участниците в събитието. То се реализира по идея на презвитера Йоанна  Василева и с нейното лично участие. Амбицията ѝ е догодина да се боядисат 2022 яйца.
              Шарените яйца радваха, посетителите на храм „Свети Кирик и Юлита”, които след Божествените Празнични Свети Литургии си тръгваха с осветените яйчица.На Велика събота


Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.