Новини
ДО НОВИ СРЕЩИ, „КООПФЕСТ” БАНКЯ!

        Първият „КООПФЕСТ” БАНКЯ 2021 остава в историята с усещането за радост и празнични изживявания. Приятно чувство отнасят със себе си всички участници - и гостите, и хората с увреждания, които станаха част от фестивала. Популяризирането на членовете на различни кооперации в България и тяхната продукция (сувенири, конфекция и др.), им донесе нови верни приятели в Банкя.
          Хотел „Жеравна” с управител Стефан Савов се оказа чудесно място за фестивалната дейност с романтичната си атмосфера, която създава уют.
          В последния четвърти ден от фестивала радостни изживявания предизвика работилницата „Шоколад” на Шоколадова къща Станимира. Особено вълнуващо се оказа ралѝ-състезанието с мини колички с дистанционно управление, което тренира рефлексите на участниците в него. Не по-малко забавни бяха и коментарите на съдийстващия Георги Георгиев – Ръководител „Кооперативно развитие” в НС на ТПК, който в случая ръководеше играта и усилията на отборите сини и червени да се представят най-добре.
           Вечерта на закриването на фестивала зам.-председателят на НС на ТПК Божидар Станчев връчи поздравителни адреси от името на кмета на Банкя Рангел Марков на всеки един от участниците във фестивала. Разигра се и томбола с награди, осигурени от кооперациите и партньорите в събитието.
          Специални благодарности бяха изразени към Петя Василева и Камелия Димитрова  от Асоциацията за настолни игри „Средец уважаван и любим”,  допринесла за приятните изживявания на хората с увреждания. 
           Вечерта сцената завладяха танцьорите от  ТК „Пъстра китка” с ръководител Цвети Маркова от Банкя и на ТК „Хопни, тропни” от "Обеля".
          Четирите фестивални дни в Банкя, наситени с много и интересни събития, показаха, че КООПФЕСТ има потенциал да се превърне в добра традиция, която спомага за интегрирането на хората с увреждания. Идеята е те да усетят грижовното отношение на обществото ни към тях, а и обществото да почувства умението на тези хора да се радват на малките неща и да се докосне до продукцията, която те с любов са сътворили.
          До нови срещи на следващия КООПФЕСТ в Банкя!

Пъстрота в живота на хората с увреждания внесе ТК "Пъстра китка" от Банкя


Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.