Новини
КУПАТА НА КМЕТА НА БАНКЯ ОТИДЕ ПРИ КУЧЕТО ДАР ОТ МОНТАНА

          В неделя на 6 юни в парк „Ротонда” се състоя Специализирана киноложка изложба за Българско овчарско куче "За купата на кмета на гр. Банкя", организирана от  Световния Киноложко-Ловно-Спортен Алианс, Български Републикански Киноложки Съюз, Български Киноложки Клуб за Българско овчарско куче, Местния Клуб за Българско овчарско куче „Банкя”, с подкрепата на Район „Банкя” .
           Красота и дисциплина демонстрираха най-добрите представители на породата от различни клубове на България: Видин, Монтана, Берковица, Пловдив, София, Банкя. По традиция водещ бе Аврам Петков – председател на БРКС и на БККБОК. На него и на председателя на МК на БОК д-р Пламен Петков кметът на Банкя Рангел Марков връчи поздравителен адрес, в който  се казва:
     „Уважаеми господа,
За мен е удоволствие да ви поздравя за провеждането на тазгодишния Национален шампионат за българско овчарско куче. Тази уникална порода има своето важно и знаково място в живота в Банкя, като грижата и обичта към породата обединява широк кръг от наши съграждани и създава една приемственост между поколенията.
    Радвам се, че ентусиазмът ви за провеждане на шампионата в Банкя с годините не стихва, дори напротив – след миналогодишното прекъсване, заради COVID-пандемията, тази година има още повече участници от цялата страна. Всички те винаги са добре дошли в Банкя!
    Пожелавам здраве на вас и на всички участници. Нека успехът бъде с вас в благородното начинание, с което не просто развивате породата, а съхранявате българския дух!”
            Много вълнения породи шампионатът в слънчевия неделен ден. Многобройна бе и публиката и интересът особено на децата към породистите животни беше голям.
            Купата на кмета на Банкя отпътува към Монтана. Тя бе спечелена от кучето Дар от развъдник „Авиюп”. При младите кучета най-високо бе оценено кученцето Дар от банкянския развъдник „Александров”.
            Банкя вчера се превърна в средоточие на най-расовите представители  на породата  Българското овчарското куче – верен страж и приятел на българина от поколения насам. С тази изложба Банкя продължава да дава своя принос към утвърждаване и развиване на породата в България и в чужбина, а догодина организаторите обещаха шампионатът да стане международен.

Кучето Дар и Купата на кмета предназначена за него и връчена на стопанката на кучето от зам.-кмета д-р Александра АлександроваСайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.