Новини
КУЛТУРНИТЕ СЪБИТИЯ В БАНКЯ ТАЗИ СЕДМИЦА (17 - 20 юни)

КУЛТУРНИТЕ СЪБИТИЯ В БАНКЯ ТАЗИ СЕДМИЦА 
(17 - 20 юни)

Тази седмица ще бъде наситена с различни културни инициативи, които са част от културния календар на Район "Банкя" - Столична община. Акцентите са литература и улични изкуства ???? 
✅ В четвъртък от 18:00 ч. ще се срещнем с писателя Калин Терзийски в Арт Център Банкя. Литературен разговор за последния му роман, който носи провокативното заглавие "Аз и Бог", но и за цялото му повествователно творчество. 
✅ В събота и неделя (19 и 20 юни) Банкя се преобразява в сцена на уличните изкуства. "Фестивалът на уличните артисти в Банкя" се завръща! С благодарност към актьора Евгени Будинов!
✅ На 19 юни от 14:00 ч. очакваме любимия ни "Библиобус" - мобилния филиал на Столична библиотека в района на Часовниковата кула.
✅ И понеже литературата е един от акцентите тази седмица, сме ви приготвили още две вдъхновяващи срещи: в събота, 19.06., от 18:00 ч. на сцената в парк "Ротонда" разговаряме с Марисиана Влашева и Десислава Грамадникова на тема "Да четеш значи да провокираш себе си", а в неделя, 20.06., също от 18:00 ч. на "Ротондата", посрещаме писателката Здравка Евтимова, която, заедно с няколко млади повествователки, ще представят сборника с разкази "Стъпки", роден в резултат на курс по творческо писане с Евтимова.

https://youtu.be/ArMbVbPVwK8

Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.