Новини
ЛИТЕРАТУРНА СРЕЩА С ПИСАТЕЛЯ КАЛИН ТЕРЗИЙСКИ

          Столична община район "Банкя" в партньорство с Арт Център Банкя и издателство "Лексикон" Ви канят на разговор с небезизвестния български писател Калин Терзийски.
Животът на Кайо, както го наричат неговите близки, е медийно репрезентиран през годините, но не всички знаят, че той е свързан с Банкя. Последният му роман носи провокативното заглавие "Аз и Бог", но кой е неговият Бог, какво стои в основата на човешкото щастие и как човек да намери себе си без да се загуби по пътя - на тези и други въпроси бихме желали да поискаме отговорите на 17 юни (четвъртък) в 18:00 ч. в Арт Център Банкя.
          По време на срещата ще бъдат представени и други произведения от солидната библиография на автора, чието перо се движи понякога леко и плавно, а понякога сякаш накъсва хартията...
В романите си Терзийски е болезнено откровен, саркастично-директен, емоциите, които героите му изживяват, улавят читателя за гърлото и не му дават отговори в търсенето на големите истини за живота - поставят по-скоро големите въпроси и ни оставят да се борим с тях по собствен начин. Философско-аналитични и силно авторефлексивни, романите и разказите на Терзийски го вписват в съвременния европейски литературен контекст, надхвърлил постмодерното говорене и силно доближаващ се до границата с гениалността.
       Заповядайте на 17 юни (четвъртък) от 18:00 ч. в Арт Център Банкя (ул. "Александър Стамболийски" № 10).
        Със съдействието на Арт Център Банкя и издателство "Лексикон".
       Закупувайки книга от издателство "Лексикон", Вие подкрепяте българската литература.
       Събитието е част от Календара с културните събития на Столична община за 2021 г.

Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.