Новини
Столична община район "Банкя" и издателство "Лексикон" представят сборник с разкази "Стъпки"

         Сборникът с разкази е от курса по творческо писане на Здравка Евтимова с участието на младите повествователки Росица Каркальова, Йорданка Ангелова, Лилия Илиева, Десислава Бузова, Ирена Стоянова и Нели Драганова. Каква е ролята на нашата съгражданка - художничката и писателка Марисиана Влашева - в тази литературна инициатива, ще разберем в неделя.
              Самата Здравка Евтимова ще представи сборника на 20 юни, неделя, от 14:30 ч. в Парк "Ротонда" в Банкя.
"Да четеш разкази на високообразовани хора, които заявяват: "Това е първият разказ, който съм написала", може да се сравни с попадане в непозната гора през пролетен ден" - с тези думи авторката на "Кръв от къртица" въвежда читателя в света на сборника.
         "С разказите си шестте момичета улавят пулса на България днес, открито показват как живеят, как мислят, как се борят, колко е трудно, но все пак успяват да превръщат дните си в победа, защото прозата, както споделиха с мен някои от тях, е най-вярното, най-надеждното име на свободата", заключава Евтимова.
            В неделя в близост до сцената в парк "Ротонда" ще ни гостува и мобилният филиал на Столична библиотека - "Библиобус", където всички столичани-книгомани ще могат да си извадят/подновят читателските карти безплатно.
        Междувременно цялото семейство може да се наслаждава и на "Фестивала на уличните артисти в Банкя".
         Събитията са част от Календара с културните събития на Столична община за 2021 г.

Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.