Новини
Интелектуалните усилия на Калин Терзийски да обхване света

         Вчера в Арт Център Банкя се състоя среща с писателя Калин Терзийски, на която той разкри кътчета от своята душевност. Пред аудиторията творецът ни срещна с някои особености на своите многобройни разкази и романи, последният от които носи провокативното заглавие „Аз и Бог” (Издателство "Лексикон": 2020).
        На срещата присъства кметът Рангел Марков, който в началото поздрави писателя и наш съгражданин, след което заместник-кметът д-р Александра Александрова пое инициативата и още в началото на срещата поднесе на Калин Терзийски подготвените за него подаръци, сред които ръчно изрисувана чаша за чай с надпис „Има кой да те обича, Кайо!” като реплика на неговата книга с разкази „Има ли кой да ви обича” (за която Терзийски получава Европейската награда за литература през 2011).
         Гостът с радост прие и поздравителния адрес от името на кмета Рангел Марков.
         В ролята на водещ Александра Александрова насочи вниманието и разсъжденията на твореца в посока на такива необозрими категории като щастието и красотата, което даде възможност Калин Терзийски да поведе присъстващите по криволичещите вътрешни пътеки на своята душа. Той изненадваше слушателите си със смели, понякога чудновати, а друг път изпълнени с хумор асоциации.
       Калин Терзийски сподели своите духовни търсения, докоснали го до Буда, Ницше, Юнг, Христос и всъщност постави много въпроси пред участниците в срещата, които на такива срещи сякаш очакват повече отговори, отколкото да добавят към собствените си питания и тези на твореца. Но той затова е голям, защото са големи и въпросите му.
       На финала почитателите на Кайо получиха автограф с лично послание. Приятно четене!

Рангел Марков с думи за поздравСайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.