Новини
МАМА, ТАТКО И АЗ НА ПОСЕЩЕНИЕ В ПЧЕЛИНА

         На 3 юли, събота, в 10:00 ч. ви каним в пчелина на улица "Скакач" 13 в квартал Вердикал. По идея на няколко семейства, Столична община район "Банкя", съвместно с Пчеларско дружество - сдружение "Акация" и 25. ДГ "Изворче", правят продължение на дейностите по проекта "Клуб "Млад турист": мама, татко и аз на поход", който беше реализиран на 29 и 30 май с участието на над 60 семейства от Банкя.
По време на туристическите походи, една от съпътстващите дейности беше лекцията на г-н Михаил Михайлов, посветена на пчелите и билките. Оказа се, че много от децата са останали силно впечатлени от факта, че, ако пчелите изчезнат, изчезва и човечеството. Някои от малчуганите дори пожелаха да станат пчелари, когато пораснат. Именно този благоприятен ефект върху децата ни мотивира в съботния ден да ги срещнем отблизо с дейността на пчеларите.
Наш любезен домакин ще бъде г-н Михайлов, който освен запален пчелар, е и председател на Сдружение "Акация" - Банкя. Децата ще могат да опитат прясно изваден мед, да разгледат кошерите и да научат много подробности за дейността на пчелите.
Вход свободен!

Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.