Новини
Одобрени бяха концесионните книжа за Голямата балнеолечебница

             Днес  в Столична община на заседание на  специално сформирана Комисия от кмета на София Йорданка Фандъкова за разглеждане и одобряване концесионните документи на Голямата балнеолечебница в Банкя, бе гласувано с пълно единодушие предложение до столичния кмет да внесе доклад за откриване на процедура по отдаване на концесия на Голямата балнеолечебница. Това ще се случи на първото заседание през месец септември веднага след лятната ваканция на съветниците.
          Кметът на Банкя Рангел Марков, общинският съветник Анна Стойкова, членове на Консултативния съвет към кмета, граждани от Банкя бяха част от събитието, което е вече крачка напред към Голямата цел – отварянето на най-големия по площ в България балнеокомплекс.
           При разискванията единствените съображения във връзка с концесионния договор бяха изразени от Антоанета Антонова от НИНК /Националният институт за недвижимо културно наследство/. Всички те получиха аргументиран отговор от кмета Рангел Марков и останалите присъстващи банчани. С някои от нейните аргументи, присъстващите се съгласиха, така че в крайна сметка единодушието при  гласуването бе съпроводено с убеждението, че се дава ход на една процедура, която се очаква с нетърпение от жителите и гостите на Банкя.
       Преди това да се случи, в Банкя ще бъде направено обществено представяне, за да бъдат запознати хората с условията на концесионния договор и баланса в това публично-частно партньорство и неговите социални проекции.


Разисквания в Комисията
         


Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.