Новини
Проведе се работна среща в Столична община във връзка със стадиона в Банкя

           На 30 юни в  Столична община на улица „Московска” №33 се състоя работна среща във връзка със стартиране процедурите по изграждане на стадиона на град Банкя. На срещата, инициирана от кмета Рангел Марков, присъстваха общинският съветник Анна Стойкова, треньорът на ФК „Банкя” Живко Пъшев, представители на футболната общност в града. Те обсъдиха с председателя на Финансовата комисия към Столична община Георги Георгиев възможностите, съобразно предстоящото приемане на Наредбата за управление и разпореждане с общински спортни имоти и съоръжения на територията на Столичната община,  как най-целесъобразно да се пристъпи към необходимите процедури за реализиране на публично частно партньорство на този обект – така очакван и желан от ръководството на района и от много жители на Банкя.
          След като стадионът бе разрушен през деветдесетте години, Банкя остана без възможността на това място да се развива любимият на много хора спорт. Банчани бяха лишени от възможността на територията на града да се развива футбол, както за местния отбор, така и подрастващите поколения. Наистина през 2008 година бе изграден спортен комплекс на територията на 78. СУ „Христо Смирненски”, но успоредно с това ръководството на района предприемаше необходимите действия за обезпечаване на града с ново футболно игрище. И ето ни на финалната права.
               На срещата в Столична община бе решено да се извършат необходимите юридически консултации как законосъобразно да се подходи към реализирането на този футболен комплекс, към който има интерес за публично-частно партньорство.  Възстановяването на стадиона, с площ от 22 дка с игрище и друго, по-малко, за мини футбол, ще даде тласък на спортния живот в града, ще допринесе за привличането на повече хора в света на спорта – създаване на детска школа, женски отбор по футбол, като  цяло ще издигне престижа на курорта. Футболният ни отбор „Банкя” ще разполага със стадион, където може да кани отбори за представителните си  футболни срещи.


На работната среща


Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.