Новини
Спортни радости в парк „Ротонда”

        Двата почивни дни от 17:00 до 19:00 часа предложиха в парк „Ротонда” много приятни мигове  на малки и големи, дошли да се забавляват с организирания Обединяващ мултиспортен турнир по настолни игри.
         Вече пета поредна година  той се организира от Асоциацията по настолни игри "Средец - уважаван и любим", с подкрепата на район "Банкя" и е съфинансиран от Програмата за изпълнение на общинска стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта в Столична община.
       След като Петя Василева от Асоциацията по настолни игри откри събитието, заместник-кметът на Банкя д-р Александра Александрова поздрави присъстващите и организаторите, сред които е и кметския наместник на село Клисура Камелия Димитрова.
         Новозакупените бели маси и кипри столчета, осигурени  от организаторите, придадоха един нов, неочакван и още по-елегантен вид на мястото, което по традиция фокусира културните изяви в нашия град.
         Много хора сериозно се забавляваха, както за децата игрите са най-сериозното занимание на света.  И в тази сериозност е големият им чар.
         И макар в подобни несъстезателни игри да липсва адреналина на надпреварата, ползите за децата и техните родители са налице, защото участниците се учат на удоволствието от сътрудничеството и това всички да печелят да няма победители и победени, радостни и разочаровани.

Откриване на събитиетоСайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.