Новини
Пореден успех за Ванеса от Банкя

           Ванеса Филипова от 12 "а"  в 78. СУ "Христо Смирненски”  и ръководеният от нея екип в състав: Моника Димитрова, Петя Димитрова и Денис Иванов от „Академия за ВИЗИОНЕРИ” печелят финансиране за своите два екологични проекта към "Академия за ВИЗИОНЕРИ" в направление "Екология и градска среда "  с ментори арх. Любо Георгиев и Елица Панайотова.
           Инициативата, организирана от Столична община, цели да провокира младото поколение в търсенето и идентифицирането на обществено значими проблеми и намирането на техните решения.  Тя е инкубатор за иновативни идеи от млади хора за общността.
          Двата проекта, стартирани от младежите са: StolichnaH2O и VodoraslO2.
            Проектът „VODORASLО 2” е решението в категория "Екология и градска среда", което се фокусира върху качеството на въздуха в затворени помещения и по-конкретно класните стаи в училище. Съдържанието на кислород в атмосферата е от изключително значение за качеството на живот и правилното развитие на хората, особено децата.
          Проектът „Stolichna H2O” цели да популяризира и улесни достъпа до чешмите и минералните извори в София и по този начин да намали употребата на пластмасови бутилки за еднократна употреба.
        Столична община Район "Банкя" се включи и подкрепи проекта "StolichnaH2O"на Ванеса Филипова и нейния екип, като предостави таблица с информация за чешмите за обществено ползване на територията на район "Банкя".  
         Това не е първият успех на Ванеса. Тя е  секретар към "Съвета на децата" към председателя на ДАЗД, член в Младежки панел за безопасен интернет, победител в "Amassador for a day", проект на Посолството на Великобритания,  а сега и поредният и вече споделен успех е в "Академия за ВИЗИОНЕРИ"
         Радваме се с вас, младежи!

Ванеса след поредния успех

Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.