Новини
Три радости в едно събитие в Банкя

               Известният български политолог и наш съгражданин проф. Георги Карасимеонов събра на 5-ти октомври в градината на галерия „Тандра” близки, приятели и колеги за троен празник - рожден ден, трета самостоятелна изложба „Цветове и светове” и премиера на книгата „Светът, от който излизаме, и светът, който ни очаква”.
             Заместник-кметът д-р Александра Александрова бе гост на събитието, в което се включиха и много известни родни политолози, дошли да уважат с присъствието си доайена на политологическата мисъл в България, който след оттеглянето си от активна професионална дейност, отдаде ум и сърце на рисуването и писането на книги. И жъне успехи и в живописта, и в литературата.  
             С топли думи към рожденика, художника и писателя в началото се обърна любезната домакиня – собственичката на галерия „Тандра” Теофана Матакиева, последвана от приятеля на професора – Николай Шопов, който поднесе на присъстващите своята гледна точка за представяната книга.
             Написана елегантно, издаваща изтънчен вкус, книгата вдига завесата към вътрешния свят на нейния автор и някак неусетно есеистичните му размисли на лични и обществени теми намират отклик у непредубедения читател.
            Д-р   Александра Александрова с очарователно вдъхновяващи думи се обърна към проф. Карасимеонов, като му връчи и поздравителен адрес от името на кмета Рангел Марков и му предаде поканата да му гостува в районната администрация, за да приеме и в личен разговор неговите благопожелания.
            Приятна музика в изпълнение на Васил Василев от Банкя и Петко Мюфтиев – Петручио допълваше атмосферата на празничната вечер.
            Това светско събитие показа, че и т. нар. светски живот в град като Банкя, с хора като банчани и техните гости, може да е изпълнен с много съдържание и смисъл, след като ни кара да се замислим за света, от който излизаме и който ни очаква. И след като професор Карасимеонов ни навежда на тези размисли, редно е и ние да се постараем да си отговорим. Ако всеки от нас, по вертикалата и по хоризонталата, ежедневно върши по едно малко добро, то и светът, който ще ни очаква, ще е по-добър.

Д-р Александра Александрова с поздрав за рожденика, художника, писателя
      
      

Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.