Новини
Предстои онлайн шахматен турнир „Златна пешка”

      Столична община в партньорство с Фондация „АРТ СПОРТ ТАЛАНТ“ организира традиционния ученически турнир по шахмат „Златна пешка“.
Инициативата е насочена към учениците от София и има за цел да предостави възможност за участие и изява в турнир по шахмат.
         Поради установените мерки за превенция и наложените ограничения за провеждане на събития на закрито състезанието ще се проведе в онлайн среда. За целта ще бъде създадена група и обособена зона за онлайн  игра на платформа  www.lichess.org.
        Ученическият турнир по шахмат „Златна пешка“ ще се проведе на 31 октомври и 01 ноември 2021 г.
        Турнирът включва три самостоятелни състезания:
-    за възрастова група 8-12 клас състезанието ще се проведе на 31 октомври 2021 г., с начало 10.00 часа;
-    за ученици 1-4 клас, определената дата е 01 ноември, с начало 10.00 часа;
-    за ученици 5-7 клас състезанието е определено за 01 ноември 2021 г., с начало 14.00 часа.
        Всяко от състезанията ще стартира с провеждане на техническа конференция, лекция и беседа с легендарен български гросмайстор.
За включване в състезанията, ръководителите на отборите/ учениците/ родителите следва да подадат заявка за участие до 28 октомври 2021 г. на адрес info@chess-bg.org, след извършена регистрация на www.lichess.org в групата https://lichess.org/team/sofiafest.
За коректна регистрация е необходимо да се посочат три имена, клас и училище, телефон за връзка и username в платформата  www.lichess.org.
         Столична община, Направление „Култура, образование, спорт и младежки дейности“ ще осигури награден фонд за победителите в ученически турнир и за училищата, включили се с най-много ученици в съответните възрастови групи.
 

Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.