Новини
Кметът на Банкя на първа копка

           Днес  в Банкя, в присъствието на кмета на града Рангел Марков, беше даден старт на изграждането на нови сгради и съоръжения и ремонтни дейности в района, където е дислоцирана 1-ва група Специални сили на Съвместното командване на специалните операции.
           Представители на Министерство на отбраната и фирмата - изпълнител на проекта „Техно-Енерджи“ ООД, подписаха Акт образец 2. Проектът трябва да бъде завършен за 360 дни, като ще премине през три етапа.
           Водосвет за здраве и благополучие беше отслужен от отец Милко Топузлиев и отец Василий Топузлиев, които благословиха начинанието и се помолиха за благодат, сила и успех.
              Командирът на Съвместното командване на специалните операции генерал-майор Явор Матеев благодари на всички, които са били ангажирани в процесите по стартиране на реновирането и изграждането на нови съоръжения във войсковия район на СКСО в Банкя и на фирмата-изпълнител „Техно-Енерджи“ ООД. „Днес изпълняваме взети решения от предходните години, които са свързани с увеличаване числеността и разширяване на географията на Специалните сили на Българската армия, така че да имаме формирование и в област София. Убеден съм, че това формирование, заедно с другите, които са тук в региона ще допринесат и за икономическото развитие на град Банкя“, каза още той.
           Кметът на Банкя Рангел Марков пожела успех на новото начинание и обеща да оказва съдействие, когато е необходимо.
          Символичния акт на „първата копка“ извършиха командирът на СКСО генерал-майор Матеев, Рангел Марков, архитект Павлова, и ИД командирът на 1 група Специални сили подполковник Борис Василев.


Генерал-майор Матеев благодари на всички, агажирани със събитието

Първа копка


Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.