Новини
„Здравей, детска градина!”

         

             С песничка, в която се казва: „Здравей, детска градина!” дечицата от  ДГ №25 „Изворче” в Банкя днес посрещнаха гостите на откриването на разширението с три нови групи за около 70 деца. Помещенията са в сградата на 78. СУ „Христо Смирненски”. На скромната, но вълнуваща церемония присъстваха кметът на града Рангел Марков и секретарят Силвия Бонева, общинският съветник Анна Стойкова и заместник- кметовете инж. Николай Димитров и д-р Александра Александрова, главният инженер Асен Георгиев и началник-отдел „Човешки ресурси” Яна Стойкова.
         Специално за случая представител от Столична община беше госпожа Елка Илиева - главен експерт в Дирекция „Образование”. Директорката на Детската градина Милена Джолева, развълнувана и щастлива, поздрави гостите и поднесе благодарност към всички, допринесли за успешното изпълнение на проекта.
        В своите приветствени думи по повод откриването кметът Рангел Марков благодари на целия екип, съпричастен към начинанието, като не пропусна да отправи благодарност към кмета на София Йорданка Фандъкова за нейното разбиране към нуждите на децата на Банкя, на директора на 78. СУ „Христо Смирненски” Д.  Герасимова за решението ѝ да предостави част от базата си на най-малките граждани на Банкя, на строителната фирма, извършила ремонта, на всички, които по един или друг начин са допринесли за реализирането на проекта, дал възможност на много семейства от Банкя, да бъдат облекчени в усилията им по отглеждането на техните деца.
          От думите на Рангел Марков стана ясно, че Детската градина в Банкя е на второ място в София по големина спрямо броя на групите. Той изрази задоволството си от отличния синхрон между отделните звена, свързани с проекта, от сговорната и добра екипна работа на всички, и сподели разбирането си, че ако има подобен синхрон и единомислие не само на общински, но и в държавен мащаб, нещата в България биха стояли по по-различен начин.
       Думите му бяха подкрепени и от общинския съветник Анна Стойкова, която също подчерта заслугата на добрата комуникация в екипните действия на всички институции, свързани с направеното разширение. Тя благодари и на целия педагогически и непедагогически екип на 25. ДГ, които са важна част от процеса. Да припомним, че това е второто разширение за няколко години на Детската градина и второто най-евтино в София, защото се използва готов сграден фонд.
          Светли и просторни като стаи на дворец, като в песничките, които изпяха децата, ръководени от Атанска Троанска, помещенията на разширената детска градина бяха осветени от отец Василий Топузлиев, След водосвета той прочете специална молитва за здравето и добруването на децата и подчерта, че, освен всичко друго уникално в Банкя, е уникален и единствен  небесният покровител на нашия град – едно невръстно тригодишно дете - свети Кирик. Нас ни закриля едно свято дете и неговата майка Юлита. Отец Василий изрази увереността си, че децата тук, имайки този пример, ще раснат като добри хора и добри християни.
       На добър час, мили деца от Банкя!
       На добър час, скъпи учители и възпитатели!

Днес бе радостен за Банкя ден

Тук децата ще се забавляват добре


Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.