Новини
Коледата в Банкя възможна

        С желание да посрещнат Дядо Коледа подобаващо в Банкя,  и с подкрепата на района,  вчера  малчуганите от ДГ 25 „Изворче”  с радост дадоха своите играчки – красиви плюшени мечета - за украса на   елхичка на пешеходната зона в града ни. За жалост, часове след това, елхичката неочаквано „оголя” от своята украса в резултат на необмислените действия на група младежи. След проведени разговори с тях, те изразиха дълбокото си  съжаление за стореното.
       Все пак Коледния  дух никой  и нищо не е в състояние да съкруши.        Днес децата от 78. СУ „Христо Смирненски”, окуражени от директорката г-жа Д. Герасимова, донесоха свои плюшени играчки, с които да заменят липсващите. Елхичката ще е по-богата и ще обедини любовта към празника както на децата от Детската градина, така и на другарчетата им от 78. СУ. Коледното дърво този път бе украсено от младежите, създали неочакваната и нежелана ситуация, осъзнали своята грешка.
         Жестът ще се превърне в част от Коледната мисия „Предай нататък”. Животът ни предлага и добри, и недотам добри примери. Хубавото в случая е, че балансът е в полза на добрината, свидетелство за което е повторно украсената елхичка.    
        В тъмното звездите по-ярко греят. А най-ярко ще засвети онази, Витлеемската звезда, дошла да ни каже, че ще се роди Този, който ще умре за нашите грехове. За него няма по-добър подарък от искреното ни покаяние. И тази година в Банкя той ще го получи…

Красиво е, нали!


Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.