Новини
Коледна приказка за малчуганите от Банкя

    Район „Банкя“ ви представя детската коледна приказка „Боби и тайните агенти на Дядо Коледа“ на писателката Юлия Спиридонова – Юлка!
В този първи епизод от видео поредицата „Коледна приказка в Банкя“ ще ви запознаем с една изключителна детска книга – „Боби и тайните агенти на Дядо Коледа“. Автор на приказката е Юлия Спиридонова – Юлка, чиито детски и тийнейджърски романи ѝ донесоха за четвърти път номинация за най-престижната награда за детска литература „Астрид Линдгрен“. Юлка е един от водещите автори на Издателска къща „Кръгозор“.
Фрагменти от коледната приказка „Боби и тайните агенти на Дядо Коледа“ ще ви прочетат актрисите от Банкя Димитрина Василева и Ванеса Филипова.
Видео поредицата е част от Календара с културните събития на Столичната община за 2021 г.
Кои са тайните агенти на Дядо Коледа, ще получи ли Боби желаните подаръци и дали е добро дете е най-добре да прочетете в прекрасната и илюстрирана от Филип Цонкин книга.
Самият Дядо Коледа с помощта на „Ротари клуб – Банкя“ и на кмета на Банкя, преди два дни дари всички първолаци от 78. СУ „Христо Смирненски“ – гр. Банкя с „Боби и тайните агенти на Дядо Коледа“. Приятно четене за тях, а за всички нас - приятно гледане!
Район „Банкя“ благодари на Продавница „Веща“ за любезното домакинство.
Видео заснемане и монтаж: Арт продакшън къмпаниСайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.