Новини
Вандалски прояви в коледната нощ

На Коледа си пожелаваме да бъдем по-добри, по-смирени и по-радостни. Честито Рождество Христово на всички жители, гости и приятели на Банкя! Вчерашната сутрин, 26.12.2021 г., точно след Рождественската нощ, Банкя осъмна с помрачено настроение. Причината са вандалските действия по една от централните улици в града – ул. „Св. св. Кирил и Методий“. Това злодеяние е в разрез с ценностите и светлината, която носи най-красивият християнски празник.  

Вандализмите не са прецедент за Банкя, но периодът, в който е реализирано това конкретно злодеяние, натъжава много повече и разкрива дълбоки язви в нашето общество.

Районната администрация ви информира, че след получаването на сигнали от гражданите са предприети необходимите действия, сигнализирани са органите на реда, а на място са анализирани реалните щети, като те ще бъдат отстранени в кратки срокове. Ситуацията показва, че са изтръгнати няколко антипаркинг елемента, два пътни знака, както и седем фиданки от сорта розов кестен, които бяха засадени през 2020 г. благодарение на дарителска акция. За възстановяването на унищожените дръвчета през ранната пролет Район „Банкя“ ще инициира благотворителна кампания.

Вярваме, че дори в тъмнината на най-големите разочарования може да се роди светлината на надеждата – точно в духа на Коледа – и че подобни вандалски деяния рано или късно ще се превърнат в лош спомен от отминали нецивилизовани времена.
Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.