Новини
Честит да е Патронният празник на учениците и учителите от 78. СУ „Христо Смирненски”!

          По повод Патронния празник на 78. СУ  „Христо Смирненски” и 135  години от създаването на училището кметът на Банкя Рангел Марков и заместник-кметът д-р Александра Александрова вчера се срещнаха с директора на учебното заведение Д. Герасимова, за да ѝ връчат поздравителен адрес.
        Г-жа Герасимова съчета празничния повод за посещението на гостите с възможността да ги запознае с поредните си дейности по създаване на по-добра организация в учебното заведение. В момента там се  отстраняват цистерните за гориво  с отпаднала необходимост. На освободеното място и терена наоколо ще се изгради класна стая на открито. До нея се предвижда покрита биологична лаборатория, с техника, която ще бъде свързана с тази в STEM – кабинетите. По този начин практиката ще кореспондира с науката, за да се създаде среда,  грабваща вниманието и сетивата на децата.
          С особен интерес Рангел Марков разгледа и тества 3D устройствата, лазерния принтер и целия научен център, създаден за обучението на учениците.
          Кметът прояви интерес и към  работата на паралелките по водолечение, ориентирани към спецификата на Банкя като курорт и обеща в скоро време отново да посети училището, за да разгледа и подобренията, внесени в училищния басейн с почистени наскоро филтри.
       78. СУ „Христо Смирненски” разполага с прекрасни условия за разгръщане потенциала на своите възпитаници. Нужна е добра мотивация и желание от страна на ученици и учители, за да се възползват възможно най-пълноценно от предлаганите там условия.
      
         Честит празник!

Пред образа на патронаСайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.