Новини
Пролетно освежаване в Банкя

       Служителите от Звеното по поддръжка на зелената система в Банкя усилено работят по облагородяване на атмосферата в града. Под ръководството на ландшафния дизайнер Веселинка Петрова се засаждат млади широколистни и иглолистни видове в парк „Кестените”, на ул. „Майор Коста Паница”, ул. „Шейново”, бул. „Варна” и други места. Голяма част от посадъчния материал е дарение за района от фирма „Плантика”, с която ландшафният ни дизайнер работи прекрасно. Приветстваме социалната политика на тази фирма, която и друг път с даренията си е допринасяла зелената слава на Банкя да се носи все повече извън нейните предели.
          По алеята за разходка на домашни любимци в парк "Сабуров" (над ул. "Трапезица", зад ресторант "Хепи"), бяха монтирани специализирани кошчета за изхвърляне на екскременти от домашните любимци. Ползването им ще направи парка по-хигиеничен, естетичен и ще внесе в Банкя някои успешни европейски практики. Именно парк "Сабуров" е пространството в курорта, отредено за разходка на домашни любимци със заповед на кмета.
        Това обаче далеч не е всичко. Вече се работи и по пребоядисването на пейките по Пешеходната зона, на която наскоро бяха монтирани липсващи осветителни тела. Поддръжката е не по-малко важна от изграждането. Което не се поддържа, то вече се руши.

Придобивката за стопаните на кучетатаСайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.