Новини
За по-чиста Банкя

        В събота се проведе поредната „Разходка с находка  в Банкя”. В нея организираните от Олга Димитрова ентусиасти, сред които бе и зам.-кметът на Банкя д-р Александра Александрова, почистваха около гробищния парк на квартал Вердикал. Атмосферата на инициативата прекрасно е доловена и пресъздадена от първопричината за тези хигиенизиращи разходки Олга Димитрова. Ето какво пише тя във фейсбук за събитието, което се превърна в част от почистването на София:
„Ето какво приблизително успяхме да съберем за два часа здрава работа:
- Около 25 автомобилни гуми
- Един голям и тежък матрак (с пружини и донапрен) + 2-3 табуретки
- Около 7-8 големи чувала с текстил
- Около 10 големи чувала с други отпадъци
        На фона та всичко това, ако знаете с какви хора ме срещат инициативи като днешната! Хора, които ме вдъхновяват и зареждат! Най-ценни винаги са хората, които отделят от личното си време в почивния ден - за да се изцапат, да заемат всевъзможни пози, докато се проврат в дълбоките храсти, за да извадят от там всевъзможни находки, да се изморят до степен, до която ходенето им става трудно, но накрая се усмихват широко и удовлетворението им е до небето!
БЛАГОДАРЯ ВИ,  ПРЕКРАСНИ ХОРА!
БЛАГОДАРЯ на Район Банкя Столична Община , че за пореден път подкрепиха акцията!”

Удовлетворени от труда


Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.