Новини
Великолепен жест от страна на Сдружение „За градските читални”

  Във връзка с инициативата на СО - район „Банкя” за набиране на книги за фонда на училищната библиотека на 78. СУ „Христо Смирненски”, Сдружение „За градските читални” дари 70 книги за децата на Банкя. Това е вторият път през последната година, в който "Читалнята" дарява книги за библиотеката.
      Сред дарените заглавия, освен задължителните за всяка детска библиотека четива като "Бай Ганьо", "Принцът и просякът", "Карлсон, който живее на покрива" и "Емил от Льонеберя", се срещат и произведения като "Гордост и предразсъдъци" и "Разум и чувства" от Джейн Остин, "Името на розата" от Умберто Еко, "Процесът" на Франц Кафка, а също и съвременни детски и тийнейджърски романи като "Есен в Пекин" на Борис Виан, "Островът на изгубените" от Мелиса де ла Круз, "Приказка без край" на Михаел Енде и много други.
      Туристическия информационен център "Читалнята" се е превърнала в своеобразен пункт за събиране и даряване на книги, като годишно изпращат над 40 000 тома към библиотеките в България.
      С това дарение район "Банкя" стартира успешно своята акция по набиране на книги за училищната библиотека като част от инициативата на Столична община и Асоциация Българска книга "Походът на книгите". Надяваме се с интересни и полезни заглавия да подпомогнем и поощрим детското четене и интереса на децата към книгите.
      Служителите от район "Банкя" със собствени средства също са закупили близо тридесет заглавия, които тази седмица ще бъдат дарени на училището. Ако и вие желаете да се включите в акцията, припомняме, че набирането на литература за децата продължава до 21 април.  

"Читалнята"


Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.