Проект Воден цикъл
Информация за "водния цикъл" в Банкя

    В средата на годината изпълнението на най-големия инфраструктурен проект за Банкя – изграждане на главните канализационни колектори и водопровод, попадащ по трасетата им върви с ускорени темпове. В момента в града се работи на 15 места. На три места на ул. "София". На две места на улиците „Варна“, „Майор Коста Паница“. На улиците „Княз Борис І“, „Слънчев бряг“, „Цар Освободител“, „Момина сълза“, „Булаир“, „ Ропотамо“, „Цар Симеон“.
     Предстои да се излее бетоновата плоча на дъждопреливник № 6 в началото на Пешеходната зона и да се даде фронт за работа на  строителите по другия голям проект за възстановяване на Пешеходната зона и реконструкция на парк „Ротонда“ да полагат настилката. Завършен е дъждопреливник №4 на ул „Княз Борис І“ и ул. „Ал. Стамболийски“. Предстои изграждане на водопровод по ул.“Княз Борис І“ в отсечката от ул. „Отец Паисий“ до ул. „Ал. Стамболийски“, работа, която по предварителни разчети ще отнеме около 2 седмици. След този срок настилката ще бъде възстановена.
    По пътя към ж.к. Люлин остават два големи участъка по ул. „Цар Освободител“ от паркинга пред общината до ул. „Бор“ около 300 м и по ул. „София“ от  ул. „Горски кът“ до ул. „Момина сълза“ около 1100 м. Трудността на изпълнението в тези отсечки идва, че тук са съсредоточени важни подземни комуникации –  газопреносна тръба, водопровод. Необходима е прецизна работа, за да се избегнат евентуални аварии. Работата се затруднява и голямата дълбочина, на която се работи 7,5 – 8 метра. Спести се много време с използването на специалната техника за прокопаване на тунели, с помощта на която на ул. „Цар Освободител“ в сравнително къси срокове се направи тунел дължина 180 м.


С много тежка техника се работи на ул. "Цар Освободител"


Само техника не е достатъчно...


Подземната техника ТВМ, с която се спестиха месеци време за прокопаването на 180-метровия тунел

Сайтът е изработен с финансовата подкрепата на Столична община, програма „Европейски проекти и развите на гражданското общество”, 2009
Фондация "Устои" съвместно с Район Банкя
Проект "Оптимизация на управлението на район Банкя в съответствие с европейските изисквания и добри практики"
© 2009 Столична община - район БАНКЯ. Всички права запазени.